Skapa MINNEN

Utmaning

Mias föräldrar Bertil och Louise sitter idag på äldreboende och har med åldern allt mer tappat orken och energin att uppleva nya saker och lämna äldreboendet. Det innebär att de nuförtiden ofta missar många roliga tillställningar, varav barnbarnens kalas är en favorit de saknar. Detta leder till att Bertil och Louise ibland upplever känslan av ensamhet och saknar sitt tidigare mer aktiva liv.

Lösning

Men i år när barnbarnet Walter fyllde år så fick mormor och morfar uppleva kalaset i ett par VR-glasögon. Dottern Mia tog nämligen med sig en 360-kamera och fotade bilder på kalaset. Därefter laddades kalaset upp i ett par VR-glasögon så att Bertil och Louise kunde få uppleva.

Resultat

Resultatet ser man i filmen ovanför och visar på hur välfärdsteknik kan skapa värde för våra nära och kära. Bertil och Louise kan nu återuppleva kalaset när de vill och verkligen få känslan av att vara delaktig och befinna sig på plats med alla barnen.

Är du också intresserad av att spela in något till dina anhöriga som bor på äldreboende eller har hemtjänst? Eller är det något som du som vårdgivare vill erbjuda till dina omsorgstagare? Tveka då inte på att kontakta oss!