Vad får våra kunder UPPLEVA?

Populära turistresmål med en egen guide

Vi frågade våra kunder vart i världen de ville resa. Någon hade alltid velat se eiffeltornet i Paris, någon annan var fascinerad av skyskraporna på Manhattan i New York. En tredje hade alltid drömt om att färdas längs Amazonasfloden. I samarbete med våra kunder och slutanvändare utformade vi därför ett bibliotek av videos med guidade turer i 360-grader, speciellt framtagna för att passa målgruppen.

I ett lugnt och makligt tempo och med en lugn, informativ och behaglig svensktalande berättarröst kan användaren få uppleva storslagna turistattraktioner utan att behöva lämna hemmets trygga vrå.

Personliga musikkonserter

Musik upplevs bäst på plats. De allra bästa musikupplevelserna är de små, intima konserterna när man får komma nära musikerna och se hur de hanterar sina instrument med stor skicklighet och känna ljudets vibrationer i hela kroppen.

Luta er tillbaka i fåtöljen och njut av tonerna av klassisk musik, till exempel Johann Sebastian Bachs Preludium i C-dur eller Scott Joplins “The Entertainer”.

Konserterna är inspelade i vackra lokaler med bra akustik där användaren placeras i mitten av lokalen i nära anslutning till orkestern. Våra VR-headset har inbyggda högtalare, men tillåter även anslutning av hörlurar.

Fotografier och videoklipp i VR

En bild säger mer än tusen ord.

Våra kunder får tillgång till ett enormt utbud av fotografier och filmklipp, anpassade för att upplevas i 360-graders Virtual Reality. I vår webbapplikation kan vårdpersonalen fritt bläddra runt i ett välsorterat bibliotek och hitta någonting som passar omsorgstagaren i fråga.

Virotea lägger stort fokus på användarens välbehag. Våra tjänster är anpassade efter kundens behov, vilka givetvis är väldigt individuella. Fotografierna och filmerna är också dem noga utvalda för att vara intressanta för omsorgstagare inom äldreomsorg eller LSS.

VR-upplevelsen kan även förstärkas med hjälp av atmosfärisk musik och ljudmiljöer som korrelerar med den VR-miljö man befinner sig i.

Från Malmö till Maldiverna

Våra kunder får tillgång till ett stort bibliotek med mer är 1000 olika bilder och filmer.

I Viroteas bild- och filmbibliotek finns något för alla – djur, natur, bilar, idrottsevenemang, kyrkor och katedraler, norrsken, vackra blommor, båtar och framförallt geografiska platser.

Det finns alltid någon ny vrå av världen att upptäcka. Ibland vill man bara drömma sig bort till en sandstrand och höra hur vågorna slår mot den varma, vita sanden, och ibland känner man sig lite mer äventyrslysten och vill hellre utforska de myllrande marknadsdistrikten i New Delhi. Kanske har man alltid undrat hur det ser ut på Mars?

I Viroteas webbapplikation kan användare även lägga till eget innehåll. Kanske en omsorgstagare hade velat återse sina gamla barndomskvarter, men har inte förmågan att förflytta sig dit fysiskt?

Skapa MINNEN

Utmaning

Mias föräldrar Bertil och Louise sitter idag på äldreboende och har med åldern allt mer tappat orken och energin att uppleva nya saker och lämna äldreboendet. Det innebär att de nuförtiden ofta missar många roliga tillställningar, varav barnbarnens kalas är en favorit de saknar. Detta leder till att Bertil och Louise ibland upplever känslan av ensamhet och saknar sitt tidigare mer aktiva liv.

Lösning

Men i år när barnbarnet Walter fyllde år så fick mormor och morfar uppleva kalaset i ett par VR-glasögon. Dottern Mia tog nämligen med sig en 360-kamera och fotade bilder på kalaset. Därefter laddades kalaset upp i ett par VR-glasögon så att Bertil och Louise kunde få uppleva.

Resultat

Resultatet ser man i filmen ovanför och visar på hur välfärdsteknik kan skapa värde för våra nära och kära. Bertil och Louise kan nu återuppleva kalaset när de vill och verkligen få känslan av att vara delaktig och befinna sig på plats med alla barnen.

Viroteas utbud av VR-anpassade fotografier och filmer växer hela tiden.

Vi lyssnar till våra kunder och har möjlighet att utöka biblioteket efter deras individuella behov.
Finns det någonting du hade velat uppleva i VR? Tveka inte att höra av dig till oss!